Θεραπευτική Μάλαξη

Οι ευεργετικές ιδιότητες της θεραπευτικής μάλαξης – Massage είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σειρά από χειρισμούς που κάνει ο Φυσικοθεραπευτής στο σώμα του θεραπευόμενου προκειμένου να αποκαταστήσει διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αλλά και να βελτιώσει τη φυσική ικανότητά του.

Η θεραπευτική μάλαξη μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα, από το κεφάλι έως και τα δάχτυλα του ποδιού.
Καθώς ο Φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί την αφή ως μέσο θεραπείας, οι μύες χαλαρώνουν και αυτό βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των τραυματισμών αλλά και τη δημιουργία ενός αισθήματος ευεξίας.

Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θεραπευτική μάλαξη ως αυτόνομη θεραπεία. Οι αθλητές, όσοι ασκούν χειρωνακτική εργασία ή άτομα με έντονο άγχος ακόμη και υπάλληλοι γραφείου, λαμβάνουν τακτικά θεραπευτική μάλαξη για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση. Άτομα όλων των ηλικιών και ομάδων μπορούν να επωφεληθούν από την θεραπευτική μάλαξη όταν αυτό εκτελείται από έναν ικανό και πλήρως καταρτισμένο φυσικοθεραπευτή. Η μάλαξη είναι κατάλληλη ακόμη και για άτομα με αναπηρίες, σε περίοδο κύησης και άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία για ιατρικές παθήσεις. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν ορισμένες ειδικές προφυλάξεις για την προστασία της υγείας του πελάτη.

Πιο συγκεκριμένα η θεραπευτική μάλαξη ωφελεί το σώμα ως εξής :

  • Ανακουφίζει τις αρθρώσεις από τον πόνο
    Χαλαρώνει τους μυϊκούς σπασμούς
  • Ενισχύει τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μύες
  • Βοηθάει στην απομάκρυνση τοξινών και αποβλήτων από τον μυϊκό ιστό
  • Βοηθάει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας
  • Βοηθάει στην αποκατάσταση του εύρους κίνησης
  • Βοηθάει στη μείωση του στρες
  • Ʃτο κέντρο μας επίσης εφαρμόζουμε αθλητική μάλαξη, μυοχαλαρωτική μάλαξη καθώς και τεχνικές απελευθέρωσης μαλακών μορίων.